پیچ و مهره استیل A4 گرید ۳۱۶

پیچ استیل A4 از استنلس استیل گرید ۳۱۶ تولید شده است که تنسایلی برابر با گرید A2 دارد اما مقاومت محیطی آن در برابر عوامل خورنده بالاتر می باشد. پیچ و مهره استیل A4 معروف به نگیر می باشد و توسط آهنربا جذب نمیشود که یکی از راه های تشخیص و مقایسه آن با گرید ۳۰۴ می باشد. پیچ استیل A4 به شکل های شش گوش و آلن و معمولا بصورت دنده میلیمتری تولید مشود و رنگی مایل به زرد دارد.

بر روی سطح گل پیچ استیل ۳۱۶ کد A4 و یا A470 حک شده است. پیچ استیل A4 در سایز های مختلف معمولا از ۳ میلیمتر تا ۳۶ میلیمتر و در طول های مختلفی تولید و عرضه میشوند. از پیچ استیل ۳۱۶ در صنایع دریایی (کشتی رانی ها، قایق رانی ها و اتصالات ساحلی) و همچنین در صنایع نفت و پتروشیمی (اتصالات دکل های حفاری چاه های نفتی) استفاده بسیاری میشود.

مهره استیل A4

پیچ استیل A4 از استنلس استیل گرید ۳۱۶ تولید شده است که تنسایلی برابر با گرید A2 دارد اما مقاومت محیطی آن در برابر عوامل خورنده بالاتر می باشد. پیچ و مهره استیل A4 معروف به نگیر می باشد و توسط آهنربا جذب نمیشود که یکی از راه های تشخیص و مقایسه آن با گرید ۳۰۴ می باشد. پیچ استیل A4 به شکل های شش گوش و آلن و معمولا بصورت دنده میلیمتری تولید مشود و رنگی مایل به زرد دارد. بر روی سطح گل پیچ استیل ۳۱۶ کد A4 و یا A470 حک شده است. پیچ استیل A4 در سایز های مختلف معمولا از ۳ میلیمتر تا ۳۶ میلیمتر و در طول های مختلفی تولید و عرضه میشوند. از پیچ استیل ۳۱۶ در صنایع دریایی (کشتی رانی ها، قایق رانی ها و اتصالات ساحلی) و همچنین در صنایع نفت و پتروشیمی (اتصالات دکل های حفاری چاه های نفتی) استفاده بسیاری میشود.

مهره شش گوش با مواد اولیه مختلفی نظیر پلاستیک ، پی وی سی ، آهن و فولاد و … قابل تولید  است. اما اکثریت قریب به اتفاق مهره های شش گوش طبق دسته  بندی ذیل تولید میگردند. 

۱-مهره شش گوش آهنی

۲- مهره شش گوش کربن استیل ( مهره خشکه فولادی ۸٫۸ )

۳- مهره شش گوش فولاد آلیاژی ( مهره خشکه فولادی ۱۰٫۹ )

۴- مهره شش گوش استنلس استیل ( مهره استیل a2 و …)

پیچ سرخزینه (سرتخت) استیل

پیچ سرخزینه استیل یا پیچ سر تخت استیل، استوانه‌ای رزوه شده است. نوک رزوه پیچ سرخزینه استیل معمولی و اصطلاحا ماشینی است. گل پیچ آن سر خزینه یا تخت است و برای سفت و محکم شدن آن از مهره استفاده می‌شود و گل پیچ آن معمولا آلنی یا دو سو است.

جنس پیچ خزینه استیل

جنس پیچ سرخزینه استیل از استنلس استیل است که در دو دسته ذیل تولید شده و مصرف می‌شود :

  • جنس پیچ سرخزینه استیل گرید A2 یا ۳۰۴
  • جنس پیچ سرخزینه استیل گرید A4 یا ۳۱۶

استاندارد پیچ سرخزینه استیل

برای تولید و به کارگیری پیچ سرخزینه استیل استانداردهای مختلفی نظیرASTM  یا DIN یا ISO وجود دارد. یکی از پرکاربردترین استانداردها برای پیچ استوانه ای به شرح ذیل است:

۱- پيچ سرخزینه آلنی استیل   din 7991 یا iso 10642

2-پیچ سرخزینه پیچ گوشتی خور استیل  din 963 یا iso 2009

موارد استفاده پیچ سر خزینه استیل

پیچ سرخزینه استیل یکی از رایج‌ترن اشکال پیچ و اتصالات است. مصارف صنعتی و خانگی فراوانی دارد و معمولا در صنایع فلزی و چوبی و پلیمری استفاده می شود.

 
 

پیچ استیل Din 533 A2

پیچ آلن مغزی سر تخت استاندارد DIN 913

 

پیچ آلن مغزی سر تخت استاندارد DIN 913 ،  اتصال دهنده های رزوه ای بدون سر هستند که دارای یک درایو سوکت شش ضلعی در بدنه پیچ و انتهای آنها صاف است .

این نوع آلن مغزی برای اتصال به یک سطح صاف در نظر گرفته شده است.

پیچ آلن مغزی سر تخت کمتر از انواع دیگر به سطح جفت آسیب وارد می کند.

پیچ آلن مغزی سر تخت استیل

این محصول در دو درجه زیر موجود می باشد :

  • استیل درجه ۳۰۴ یا A-2
  • استیل درجه ۳۱۶ یا A-4

پیچ آلن مغزی سر تخت خشکه

این جنس در درجه های زیر موجود می باشد :

  • خشکه ۸٫۸
  • خشکه ۱۰٫۹
  • خشکه ۱۲٫۹

پیچ آلن مغزی سر تخت آهنی

این محصول در دو درجه زیر موجود می باشد :

  • آهن ۵٫۶
  • آهن ۶٫۴

 اطلاعات فنی  پیچ آلن مغزی سر تخت استاندارد DIN 913

استدبولت b7

از جمله پرکاربرد ترین انواع پیچ و مهره که امروزه در صنایع گوناگون از آن استفاده می شود ، استاد بولت می باشد. استاد بولت به دلیل پر استفاده بودن آن دارای گرید های مختلفی می باشد. از جمله انواع این نوع پیچ ، استاد بولت گرید B7 می باشد.اگر بخواهیم به صورت عامیانه درباره این پیچ تعریف کنیم ، می توان گفت استاد بولت گرید B7 مفتولی از جنس فولاد کربن بالا می باشد که در سرتاسر آن دارای دنده و رزوه کاری شده است.

 

استاد بولت گرید B7 از فولادهای آلیاژی کربن متوسط که دارای عناصری نظیر مولیبدن و کروم می باشد و پس از اینکه تحت عملیات سختکاری حرارتی قرار گرفت ساخته می شود.استاد بولت گرید B7 بر اساس استاندارد A193 ساخته می شود که دارای میزان سختی بسیار بالایی است.این نوع پیچ عموما همراه با دو مهره در دو سر آن است که این مهره ها بر اساس استاندارد A194 می باشد. گرید B7 استاد بولت دارای آنالیز شیمیایی به شرح ذیل می باشد.

استاد بولت گرید B7 تا دمای ۴۵۰ درجه سانتی گراد خواص مکانیکی خود را حفظ می کند و به دلیل قیمت پایین تر و کارایی بالا ، نسبت به دیگر گرید ها استفاده از گرید B7 متداول تر می باشد .به طور کلی استاد بولت B7 از نظر میزان مقاومت محیطی قدرت کمی داشته و به همین منظور برای جلوگیری از ایجاد مشکلات محیطی بر روی پیچ و مهره از پوشش های مختلفی همچون پوشش زینک یا آبکاری با زینک با استفاده از روش های گالوانیزه گرم ، داکرومات و… استفاده می شود.

استدبولت B8 و B8m

استاد بولت استیل معمولا در دو گرید B8 , B8M تولید میشوند که از استنلس استیل گرید ۳۰۴ در تولید استاد بولت استیل B8 و از استنلس استیل گرید ۳۱۶ در ساختار استاد بولت استیل B8M استفاده شده است. از نظر خواص مکانیکی هر دو گرید استاد بولت استیل دارای مقاومت کششی و تنسایل و همچنین مقاومت حرارتی برابری هستند. تفاوت اصلی این دو گرید در مقاومت آنها در برابر عوامل خورنده موجود در محیط شامل انواع اسید ها و کلرید های می باشد.

هر چند هر دو گرید استاد بولت استیل یاد شده دارای مقاومت مناسبی در برابر زنگ زدگی ناشی از رطوبت هستند اما گرید B8M به سبب وجود عنصر مولیبدنیوم در ساختار خود در برابر اسید های رقیق بالاخص کلرید های موجود در آبهای زمینی و زیر زمینی و همچنین در برخی محیط های صنعتی نیز مقاومت مناسبی دارد. تفاوت دیگر دو گرید استاد بولت استیل خاصیت مغناطیستی آنها می باشد چرا که استاد بولت استیل B8M مغناطیس نشده و توسط آهنربا جذب نمیشود حال آنکه گرید B8 تو حدودی توسط آهنربا قابل جذب می باشد.

 

استادبولت L7

به طور کلی ، در فناوری تولید پیچ و مهره ، L7 یک درجه فولادی است که ویژگی اصلی آن مقاومت فوق العاده قوی در محیط های سرد است. استاد بولت فولادی L7 اغلب در محیط های بسیار سرد که فولاد شکننده و مقاوم در برابر ضربه بسیار کم می شود استفاده می شود. استاد بولت L7 معمولاً در اتصالات لوله و فلنج خطوط انتقال مایعات در مناطق قطبی سرد مورد استفاده قرار می گیرد.